W BASSO nieustannie dążymy do doskonalenia naszych procesów, aby nasza masa jajowa płynna pasteryzowana, żółtko płynne pasteryzowane, i inne produkty przekraczały oczekiwania naszych klientów. Nasze zaangażowanie w jakość i innowacje pozwala na tworzenie produktów, które są zarówno uniwersalne, jak i specjalistyczne, służąc różnorodnym zastosowaniom.

Oferowane produkty/usługi:
Produkcja:
Jaja w proszku
Żółtko w proszku
Białko w proszku
Białko w proszku wysokopieniste
Albumina – odcukrzone białko w proszku wysokopieniste
Masa jajowa płynna pasteryzowana
Białko płynne pasteryzowane
Żółtko płynne pasteryzowane
Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Rolno – Spożywczego Basso Sp. z o.o. istnieje od 1991 r. Basso to firma prywatna w całości oparta na polskim kapitale. Na bazie wieloletnich i bogatych doświadczeń oraz kompleksowej wiedzy dotyczącej branży jajczarskiej w 1997 r. stworzyliśmy Zakład Przetwórstwa Jaj, który do dziś jest zlokalizowany w Gołkowicach Dolnych.